033-2864650

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Gedenkstenen Ochten

Onder een gedenksteen vallen zowel de rechtopstaande grafsteen – of stèle – en de liggende grafzerk als een steen die op een andere plek ter herinnering aan een overledene is geplaatst. Zo kan men een gedenksteen plaatsen op een plek van een dodelijk ongeval of een plek waar iemand het slachtoffer is geworden van zinloos geweld. Ook kunt u een gedenksteen in uw eigen tuin plaatsen. Voor het plaatsen van gedenkstenen is de toestemming of een vergunning van de gemeente nodig. AMW Grafzerken kan deze vergunning voor u aanvragen. 

Wat wel en niet mag

Bij de regelgeving in Nederland zijn drie partijen belangrijk. Allereerst is daar de Nederlandse overheid die in de Wet op de lijkbezorging – Wlb – regelt wat er gebeuren moet als iemand is overleden. Zo moet een graf minimaal 1 meter diep zijn en met minstens 65 cm grond worden afgedekt. Daarnaast kan de gemeente aanvullende regels hanteren. De begraafplaats ten slotte is de derde partij die voorwaarden kan stellen. Zo kan een begraafplaats stellen dat alleen liggende stenen of juist alleen staande stenen gebruikt mogen worden of dat op een steen minimaal de naam van de overledene en diens geboortedatum en datum van overlijden staan. 

Daarom AMW Grafzerken Ochten:

  • Een zeer ruim assortiment met grote verscheidenheid aan vormen en materialen.
  • 25 jaar garantie op de gedenkstenen.
  • Grote showroom in Midden Nederland.
  • Gedenkstenen in Ochten naar eigen ontwerp mogelijk.
  • Specialisten die uw persoonlijke wensen centraal stellen.
  • Verzorging van het hele traject, van maken tot plaatsen.
  • In heel Nederland kosteloos plaatsen.
  • Desgewenst onderhoudscontract mogelijk.

Materialen voor gedenkstenen

Gedenkstenen worden meestal van natuursteen gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld arduin, basalt, leisteen, diabas – ook wel diabaas genoemd – of graniet zijn. Ook zwerfkeien worden wel als gedenkstenen gebruikt. Marmer wordt in Nederland niet veel gebruikt omdat marmer kan ‘versuikeren’: de zachtere delen van marmer verdwijnen door weer en wind en er ontstaat een korrelige structuur. Bovendien is marmer gevoelig voor het intrekken van vuil. Het gevolg is dat op den duur teksten onleesbaar worden, vormen wegbrokkelen en de steen vlekkerig en vuil wordt. Op natuursteen kunnen ook ornamenten en persoonlijke details van andere duurzame materialen worden aangebracht.

Glas, hout en metaal

Door natuursteen met andere materialen te combineren, kan een zekere dynamiek ontstaan die de uitstraling van de gedenkstenen ten goede komt. Glas – al dan niet gekleurd – kan het geheel een zekere mate van lichtheid meegeven en hout heeft over het algemeen een warme, natuurlijke uitstraling. De metalen brons, koper en roestvast staal worden ook regelmatig gebruikt voor gietornamenten of om teksten of een afbeelding in te etsen of te graveren. Een ander materiaal dat wel voor gedenkstenen gebruikt wordt, is versteend hout. Versteend hout heeft dezelfde hardheid als kwarts met de uitstraling van gewoon hout. Laat u bij de keuze van materialen voor gedenkstenen gerust adviseren door AMW Grafzerken.

Kijk ook eens op:
Grafmonument Ochten, Grafmonumenten Ochten, Grafsteen Ochten, Grafstenen Ochten

Wat zeggen mensen over A.M.W. Grafzerken:
Beste Aart,
We zijn heel tevreden over de grafsteen die voor het graf van mijn tante gemaakt is door jouw bedrijf. Het ziet er heel verzorgd uit en we vonden het contact met jou persoonlijk ook heel prettig. Je kunt merken dat je geïnteresseerd bent in de mensen en hun verhaal en dat je echt je best doet om voor je klanten perfect werk af te leveren, ongeacht of het om een simpele steen gaat of een groot en gecompliceerd monument. Onze complimenten.