033-2340358

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Een grafmonument in Breda, steen of zerk?

Vaak wordt met een grafmonument een beeldhouwwerk of een klein bouwwerk op het graf bedoeld. Maar eigenlijk is een grafmonument alles wat blijvend ter nagedachtenis op een graf geplaatst is, van een bedje van kiezelstenen tot een mausoleum. Hieronder vallen dus de grafstenen, grafzerken, gedenktstenen en sculpturen. Het is goed de tijd te nemen om een passend grafmonument te kiezen. Dat kan ook rustig: bij de meeste begraafplaatsen hebt u minimaal een jaar de tijd om een grafmonument te plaatsen. Gemiddeld wordt in Nederland 100 dagen na de begrafenis het grafmonument geplaatst. Bij AMW Grafzerken kunt u ook terecht voor een tijdelijke bedekking en markering van het graf. 

Mogelijke materialen

Een grafmonument moet in ieder geval tegen de Nederlandse klimaatsinvloeden bestand zijn, van regen en vrieskou tot wind en zonnewarmte. De meeste grafmonumenten worden van natuursteen gemaakt, maar ook andere duurzame materialen zijn geschikt. De keuze voor een materiaal wordt ook bepaald door de uitstraling van een materiaalsoort. Hout heeft een warme, natuurlijke uitstraling en glas ziet er in dubbel opzicht licht uit. Koper of brons ogen totaal anders dan roestvast staal. Deze materialen zijn allemaal prima met elkaar te combineren. Het ruime assortiment aan standaard grafwerk van AMW Grafzerken biedt de mogelijkheid om een grafmonument naar eigen idee te personaliseren door details – in een ander materiaal – toe te voegen. Een kindertekening kan bijvoorbeeld in glas gegraveerd worden of een foto in koper geëtst. Een speciaal voorwerp kan in brons worden gegoten of uitgesneden in hout.

AMW Grafzerken Breda, omdat:

  • wij een breed assortiment aan standaard grafmonumenten hebben;
  • wij een grote showroom hebben in het midden van het land;
  • wij de mogelijkheid hebben een ontwerp van uzelf uit te voeren;
  • wij beschikken over vele jaren ervaring én de juiste instelling om u gedurende het gehele traject bij te staan en te adviseren;
  • wij het complete traject verzorgen, van de vervaardiging tot en met de – in heel Nederland gratis – plaatsing;
  • wij eventueel ook het halfjaarlijkse onderhoud van uw grafmonument op ons nemen.

Neem de tijd

De keuze voor een grafmonument is een belangrijke, die veelal met emoties gepaard gaat. Neemt u daarom gerust de tijd de vele mogelijkheden te overwegen. Bij de meeste begraafplaatsen in Nederland krijgt u zeker een jaar de tijd om het grafmonument te plaatsen. Denkt u ook goed na over de tekst die op het grafmonument gezet moet worden. Sommige begraafplaatsen stellen dat minimaal de naam en de sterf- en geboortedatum op het grafmonument te lezen moeten zijn. Verder bent u vrij in het kiezen van een tekst, mits deze niet aanstootgevend of provocerend is. Dit laatste geldt ook voor de vormgeving van een grafmonument. De medewerkers van AMW Grafzerken kunnen u helpen bij het kiezen van een tekst en u adviseren over het type letter dat gebruikt kan worden. Vroeger werden de lettertekens in de steen gebeiteld, tegenwoordig gebeurt dit door middel van zandstralen.
 

Kijk ook eens op:
Gedenkstenen Breda, Grafmonumenten Breda, Grafsteen Breda, Grafstenen Breda

Wat zeggen mensen over A.M.W. Grafzerken:
Na het onverwachts overlijden van mijn moeder moesten we op pad voor een grafsteen voor mama. Ik had de taak op me genomen om rond te gaan kijken en ik kwam met google-en op deze website terecht. Ik zag vrij snel de juiste steen en ik heb meteen Aart gebeld voor wat informatie.
Aangezien ik uit een groot gezin kom, moest ik het eerst overleggen met mijn broers en zussen. Zij moesten uiteraard ook deze steen mooi vinden.
Ook het financieel plaatje was belangrijk. Ik ben met mijn oudste broer onlangs bij Aart langs gegaan om de steen te bekijken. Wij hebben bij de grafsteen ook een mooie bijpassende granieten grafzerk en vaas uitgekozen.
Het grafmonument is vandaag geplaatst en ik ben er meteen naar toe gegaan om witte rozen in de vaas te doen.
De zon scheen en bij de traan kwam ook een glimlach omdat ik wist dat mama dit prachtig gevonden zou hebben!

Dank je Aart voor de supersnelle en vriendelijke service!
Wat ik jammer vind is dat ik geen foto van de steen bij mijn reactie kan plaatsen. Deze had voldoende ''gezegd'' :)