033-2340358

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Een grafmonument in Zwijndrecht, steen of zerk?

Vaak wordt met een grafmonument een beeldhouwwerk of een klein bouwwerk op het graf bedoeld. Maar eigenlijk is een grafmonument alles wat blijvend ter nagedachtenis op een graf geplaatst is, van een bedje van kiezelstenen tot een mausoleum. Hieronder vallen dus de grafstenen, grafzerken, gedenktstenen en sculpturen. Het is goed de tijd te nemen om een passend grafmonument te kiezen. Dat kan ook rustig: bij de meeste begraafplaatsen hebt u minimaal een jaar de tijd om een grafmonument te plaatsen. Gemiddeld wordt in Nederland 100 dagen na de begrafenis het grafmonument geplaatst. Bij AMW Grafzerken kunt u ook terecht voor een tijdelijke bedekking en markering van het graf. 

Mogelijke materialen

Een grafmonument moet in ieder geval tegen de Nederlandse klimaatsinvloeden bestand zijn, van regen en vrieskou tot wind en zonnewarmte. De meeste grafmonumenten worden van natuursteen gemaakt, maar ook andere duurzame materialen zijn geschikt. De keuze voor een materiaal wordt ook bepaald door de uitstraling van een materiaalsoort. Hout heeft een warme, natuurlijke uitstraling en glas ziet er in dubbel opzicht licht uit. Koper of brons ogen totaal anders dan roestvast staal. Deze materialen zijn allemaal prima met elkaar te combineren. Het ruime assortiment aan standaard grafwerk van AMW Grafzerken biedt de mogelijkheid om een grafmonument naar eigen idee te personaliseren door details – in een ander materiaal – toe te voegen. Een kindertekening kan bijvoorbeeld in glas gegraveerd worden of een foto in koper geëtst. Een speciaal voorwerp kan in brons worden gegoten of uitgesneden in hout.

AMW Grafzerken Zwijndrecht, omdat:

  • wij een breed assortiment aan standaard grafmonumenten hebben;
  • wij een grote showroom hebben in het midden van het land;
  • wij de mogelijkheid hebben een ontwerp van uzelf uit te voeren;
  • wij beschikken over vele jaren ervaring én de juiste instelling om u gedurende het gehele traject bij te staan en te adviseren;
  • wij het complete traject verzorgen, van de vervaardiging tot en met de – in heel Nederland gratis – plaatsing;
  • wij eventueel ook het halfjaarlijkse onderhoud van uw grafmonument op ons nemen.

Neem de tijd

De keuze voor een grafmonument is een belangrijke, die veelal met emoties gepaard gaat. Neemt u daarom gerust de tijd de vele mogelijkheden te overwegen. Bij de meeste begraafplaatsen in Nederland krijgt u zeker een jaar de tijd om het grafmonument te plaatsen. Denkt u ook goed na over de tekst die op het grafmonument gezet moet worden. Sommige begraafplaatsen stellen dat minimaal de naam en de sterf- en geboortedatum op het grafmonument te lezen moeten zijn. Verder bent u vrij in het kiezen van een tekst, mits deze niet aanstootgevend of provocerend is. Dit laatste geldt ook voor de vormgeving van een grafmonument. De medewerkers van AMW Grafzerken kunnen u helpen bij het kiezen van een tekst en u adviseren over het type letter dat gebruikt kan worden. Vroeger werden de lettertekens in de steen gebeiteld, tegenwoordig gebeurt dit door middel van zandstralen.
 

Kijk ook eens op:
Gedenkstenen Zwijndrecht, Grafmonumenten Zwijndrecht, Grafsteen Zwijndrecht, Grafstenen Zwijndrecht

Wat zeggen mensen over A.M.W. Grafzerken:
Beste Aart,

Met dit bericht willen wij als familie u heel hartelijk bedanken voor de mooie gedenk steentjes die ik mocht ophalen. Het idee om de steentjes in spiegelbeeld te plaatsen was een heel mooi idee. De uitvoer er van is dan ook ongekend mooi. Ook voor het meedenken om de steentjes te koppelen middels een onder balkje. Het geeft onze broertjes weer een eenheid. Heel hartelijk bedankt.

Verder wil ik u omschrijven als een man met heel veel liefde voor zijn werk en die een eerlijk advies geeft.
Middels uw werk geeft u heel veel steun in het verwerken van een verdrietig moment.

Een bedrijf wat een eerlijk advies geeft met goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.
Dat mag ook gezegt worden.