033-2340358

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Wat is een grafmonument?

Het woord ‘monument’ stamt af van het Latijnse woord ‘monumentum’. Het betekent ‘dat wat herinnert’. Onder een grafmonument wordt door veel mensen een beeldhouwwerk of klein bouwwerk dat op het graf staat, verstaan. Maar feitelijk is een grafmonument al hetgeen dat op een graf ligt of staat en dat ter nagedachtenis van de overledene gemaakt is. Hieronder vallen bijvoorbeeld grafstenen, grafzerken, gedenktstenen en sculpturen. Ook een ‘bed’ van kiezelstenen en een vaas met bloemen worden als grafmonumenten gezien. De keuze voor een grafmonument is een zeer persoonlijke en het is dan ook goed daar de tijd voor te nemen. Bij de meeste begraafplaatsen geldt dat u minstens een jaar de tijd hebt om een grafmonument in Dordrecht te plaatsen. In Nederland wordt gemiddeld na 100 dagen het grafmonument geplaatst.

Vrijheden en voorwaarden

De Nederlandse regelgeving met betrekking tot grafmonumenten biedt veel ruimte voor een persoonlijke invulling. Daarnaast zijn er ook beperkende voorwaarden die door de betreffende gemeente of de begraafplaats gesteld worden. Die regelgeving kan onderling sterk verschillen. In de gemeenteverordening staan onder andere de regels die gelden voor de afmetingen, het materiaal en de vorm van grafmonumenten.  De begraafplaatsen hanteren daarnaast nog een eigen reglement. Op sommige begraafplaatsen is het bijvoorbeeld verplicht de geboorte- en sterfdatum op het grafmonument te zetten. De medewerkers van AMW Grafzerken kunnen u helpen bij de vele keuzes die gemaakt moeten worden. 

AMW Grafzerken Dordrecht heeft:

  • Een groot assortiment standaard grafmonumenten;
  • De mogelijkheid een ontwerp van uzelf uit te werken;
  • Ervaring en de juiste instelling om u te begeleiden bij het kiezen van een passend grafmonument;
  • Alles in huis om het complete traject te lopen, van vervaardigen tot en met het – in heel Nederland gratis – plaatsen;
  • De mogelijkheid grafmonumenten halfjaarlijks te onderhouden.

Geschikte materialen voor grafmonumenten

Omdat grafmonumenten vele jaren tegen het Nederlandse klimaat moeten zijn opgewassen, moeten deze van een duurzaam materiaal gemaakt worden. Natuursteen is om die reden een veelgebruikt materiaal, maar ook duurzame houtsoorten, glas en metaal zijn geschikt. Ook combinaties van materialen zijn mogelijk. Naast de duurzaamheid is de uitstraling van het materiaal belangrijk. Een grafmonument van roestvast staal heeft een andere uitstraling dan die van natuursteen. Bovendien zijn de mogelijkheden van elk materiaal met betrekking tot vormgeving anders. AMW Grafzerken zal u ook zeker informeren over de duurzaamheid van het materiaal en over het onderhoud ervan. Indien dit wenselijk is, kunt u er ook voor kiezen een onderhoudscontract af te sluiten en AMW Grafzerken uw grafwerk halfjaarlijks te laten onderhouden. 

Grafmonumenten plaatsen in Dordrecht

Voor het plaatsen van grafmonumenten is een vergunning van de gemeente nodig. AMW Grafzerken verzorgt graag de aanvraag van deze vergunning voor u. Het plaatsen van de grafmonumenten gebeurt in heel Nederland kosteloos, inclusief het leggen van een gedegen fundering. De medewerkers van AMW Grafzerken zijn speciaal voor deze taak opgeleid en beschikken over de juiste materialen en hulpmiddelen. Daarom biedt AMW Grafzerken u 25 jaar garantie op de grafmonumenten van AMW Grafzerken én de plaatsing ervan.

Kijk ook eens op:
Gedenkstenen Dordrecht, Grafmonument Dordrecht, Grafsteen Dordrecht, Grafstenen Dordrecht

Wat zeggen mensen over A.M.W. Grafzerken:
Beste Aart,
We zijn heel tevreden over de grafsteen die voor het graf van mijn tante gemaakt is door jouw bedrijf. Het ziet er heel verzorgd uit en we vonden het contact met jou persoonlijk ook heel prettig. Je kunt merken dat je geïnteresseerd bent in de mensen en hun verhaal en dat je echt je best doet om voor je klanten perfect werk af te leveren, ongeacht of het om een simpele steen gaat of een groot en gecompliceerd monument. Onze complimenten.