AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Grafmonumenten

Specialist in grafmonumenten

Een grafmonument is een sculptuur op de plek waar iemand is begraven. Grafmonumenten zijn persoonlijke, symbolische uitingen van liefde of respect, bedoeld om de overledene te gedenken. De monumenten kunnen sterk variëren in grootte en in gebruikte materialen. A.M.W. Grafzerken voert een groot assortiment standaardmodellen maar ook grafmonumenten naar eigen ontwerp zijn leverbaar.

Assortiment grafmonumenten

Door het enorm brede assortiment aan standaard te leveren grafmonumenten, de vele variaties in materiaal en lettertype én door de mogelijkheid persoonlijke details toe te voegen, is een standaard grafmonument beslist geen doorsnee grafwerk. U kunt samen met iemand van A.M.W. Grafzerken alle mogelijkheden bespreken om het grafmonument van de juiste persoonlijke touch te voorzien.

A.M.W. Grafzerken
Het is ook mogelijk een grafsteen naar eigen ontwerp te laten maken. Een schets kan daartoe al voldoende zijn. Samen met een medewerker van A.M.W. Grafzerken kan de schets dan verder worden uitgewerkt waarbij u geadviseerd kunt worden over het te gebruiken materiaal en bijvoorbeeld de toegepaste dikte en mogelijke constructies. Zo kunt u samen tot een haalbaar en passend resultaat komen dat helemaal aan uw wensen voldoet.

Persoonlijke details
Er zijn heel veel mogelijkheden om grafmonumenten van unieke en persoonlijke details te voorzien. Zo kan bijvoorbeeld een dierbaar voorwerp in brons worden gegoten of een foto of (kinder)tekening in een plaat worden geëtst. Deze kunnen op of aan de grafsteen of grafzerk worden bevestigd. Zo creëert u op eenvoudige wijze een mooi en persoonlijk grafmonument.

Materialen van de grafstenen
Bij de keuze van het materiaal moet u rekening houden met de duurzaamheid en de uitstraling ervan. Grafmonumenten moeten heel wat jaren in de Nederlandse weersomstandigheden kunnen staan zonder dat ze scheuren, barsten of afbrokkelen en zonder dat ze lelijk of onleesbaar worden. De specialisten van A.M.W. Grafzerken kunnen u hierover adviseren.

Plaatsing
U kunt het gehele traject van plaatsing - inclusief het aanvragen van een vergunning en de zorg voor de juiste fundering - met een gerust hart overlaten aan de ervaren en deskundige medewerkers van A.M.W. Grafzerken. Zij zijn gekwalificeerd en gebruiken de juiste apparatuur om de grafmonumenten gegarandeerd goed en veilig te plaatsen.

Onderhoud
Hoewel er met de keuze van het materiaal rekening mee wordt gehouden dat de grafstenen niet te veel onderhoud vergen, zal er altijd wel enige mate van onderhoud nodig zijn. U kunt dit natuurlijk zelf op u nemen maar u kunt daarvoor ook een onderhoudscontract afsluiten met A.M.W. Grafzerken voor halfjaarlijks onderhoud. Vraag vrijblijvend onze grafmonumenten brochure aan.

Wat zeggen mensen over A.M.W. Grafzerken:
Na het onverwachts overlijden van mijn moeder moesten we op pad voor een grafsteen voor mama. Ik had de taak op me genomen om rond te gaan kijken en ik kwam met google-en op deze website terecht. Ik zag vrij snel de juiste steen en ik heb meteen Aart gebeld voor wat informatie.
Aangezien ik uit een groot gezin kom, moest ik het eerst overleggen met mijn broers en zussen. Zij moesten uiteraard ook deze steen mooi vinden.
Ook het financieel plaatje was belangrijk. Ik ben met mijn oudste broer onlangs bij Aart langs gegaan om de steen te bekijken. Wij hebben bij de grafsteen ook een mooie bijpassende granieten grafzerk en vaas uitgekozen.
Het grafmonument is vandaag geplaatst en ik ben er meteen naar toe gegaan om witte rozen in de vaas te doen.
De zon scheen en bij de traan kwam ook een glimlach omdat ik wist dat mama dit prachtig gevonden zou hebben!

Dank je Aart voor de supersnelle en vriendelijke service!
Wat ik jammer vind is dat ik geen foto van de steen bij mijn reactie kan plaatsen. Deze had voldoende ''gezegd'' :)