033-2864650

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Grafstenen Almere en grafzerken

Met een grafsteen en/of een grafzerk kunt u het graf van een dierbare markeren én uw genegenheid en respect betonen. Grafstenen Almere zijn de rechtopstaande stenen op een graf, de grafzerken zijn de liggende afdekstenen. Vroeger werden (rijke) overledenen in de kerk begraven. Om het graf af te sluiten, werden dekstenen gebruikt. De noodzaak om het graf met een steen af te dekken, verdween toen er niet meer in een kerk begraven werd, en steeds vaker koos men ervoor een rechtopstaande steen op het graf te plaatsen. Tegenwoordig is men vrij om een grafsteen, een grafzerk of een combinatie van beide te gebruiken.

Een persoonlijke herinnering

Grafstenen en grafzerken bieden niet alleen de mogelijkheid om de plaats van het graf aan te duiden en de gevoelens van de nabestaanden uit te drukken, maar ook om iets typerends over de overledene en diens leven weer te geven. De Nederlandse wet- en regelgeving biedt daartoe veel vrijheden, hoewel er ook restricties zijn. Gemeenten en begraafplaatsen kunnen bijvoorbeeld maximale afmetingen vaststellen en ook kan het zijn dat minimaal de naam en de geboortedatum en sterfdatum op de grafsteen of grafzerk moeten worden aangebracht. Ook mag een tekst of afbeelding niet aanstootgevend of provocerend zijn. AMW Grafzerken kan u hierover meer vertellen en u begeleiden bij de keuze van een grafwerk.

AMW Grafzerken Almere :

  • Een ruim assortiment standaard grafwerken, grote showroom in midden Nederland;
  • Uitvoering van eigen ontwerp mogelijk;
  • Persoonlijke begeleiding bij het kiezen van een grafwerk;
  • Het gehele traject, van maken tot en met het – in heel Nederland kosteloos! – plaatsen;
  • Ook voor onderhoud van het grafwerk.

Ook standaard grafstenen zijn uniek

AMW Grafzerken heeft een groot assortiment aan standaard grafwerken die op eenvoudige wijze gepersonaliseerd kunnen worden. U kunt variëren met materiaal en lettertypes, én u kunt persoonlijke details toevoegen: een dierbaar voorwerp in brons gegoten, een kindertekening in steen geëtst, een foto in emaille gebrand, en zo voort. AMW Grafzerken helpt u graag bij het personaliseren van het grafwerk. Natuurlijk is het ook mogelijk een eigen ontwerp te maken en uit te laten voeren. Dit hoeft geen uitgewerkt ontwerp te zijn, een schets is al voldoende. AMW Grafzerken kan – in samenspraak met u – zorgen voor de uitwerking en u adviseren over de te gebruiken materialen. 

Materiaalkeuze voor grafstenen

Bij de keuze van het materiaal, moet u met twee dingen rekening houden. Allereerst moet het een duurzaam materiaal zijn dat niet veel onderhoud vraagt en goed bestand is tegen het Nederlandse klimaat. Het is tenslotte niet de bedoeling dat de grafsteen zal barsten of afbrokkelen, lelijke vlekken gaat vertonen of dat de tekst onleesbaar wordt. In de tweede plaats is het zo dat elk materiaal een eigen, specifieke uitstraling heeft. Natuursteen is nog altijd het meest gebruikte materiaal voor grafstenen en grafzerken. Maar andere materialen als hout, glas en metaal worden steeds meer toegepast, al dan niet in combinatie met natuursteen.

Kijk ook eens op:
Gedenkstenen Almere , Grafmonument Almere , Grafmonumenten Almere , Grafsteen Almere

Wat zeggen mensen over A.M.W. Grafzerken:
Na het onverwachts overlijden van mijn moeder moesten we op pad voor een grafsteen voor mama. Ik had de taak op me genomen om rond te gaan kijken en ik kwam met google-en op deze website terecht. Ik zag vrij snel de juiste steen en ik heb meteen Aart gebeld voor wat informatie.
Aangezien ik uit een groot gezin kom, moest ik het eerst overleggen met mijn broers en zussen. Zij moesten uiteraard ook deze steen mooi vinden.
Ook het financieel plaatje was belangrijk. Ik ben met mijn oudste broer onlangs bij Aart langs gegaan om de steen te bekijken. Wij hebben bij de grafsteen ook een mooie bijpassende granieten grafzerk en vaas uitgekozen.
Het grafmonument is vandaag geplaatst en ik ben er meteen naar toe gegaan om witte rozen in de vaas te doen.
De zon scheen en bij de traan kwam ook een glimlach omdat ik wist dat mama dit prachtig gevonden zou hebben!

Dank je Aart voor de supersnelle en vriendelijke service!
Wat ik jammer vind is dat ik geen foto van de steen bij mijn reactie kan plaatsen. Deze had voldoende ''gezegd'' :)