033-2864650

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Grafstenen en grafzerken in Rotterdam

Grafstenen en grafzerken hebben een drieledig doel. Er wordt een graf mee gemarkeerd, de nabestaanden kunnen hun respect en genegenheid betonen en ze vertellen de bezoeker van het graf iets over de overledene. De grafstenen of stèles zijn de rechtopstaande stenen op het graf en de grafzerken zijn de liggende stenen die het graf afdekken. In principe is men vrij om zowel grafzerken als grafstenen in Rotterdam en elders in Nederland te gebruiken, maar op sommige begraafplaatsen mogen alleen stèles of juist alleen zerken geplaatst worden. 

Regelgeving

In de Wet op de lijkbezorging – kort gezegd Wlb – is vastgelegd wat er zoal moet gebeuren na iemands overlijden en welke eisen er aan een graf gesteld worden. In principe mag iemand alleen op een officiële begraafplaats begraven worden, maar er zijn uitzonderingen mogelijk. Zo kan iemand ook op eigen grond begraven worden. Hiervoor moet speciale toestemming worden aangevraagd. Ook de gemeente hanteert bepaalde regels. Voor het plaatsen van grafzerken en grafstenen in Rotterdam moet een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. De begraafplaats ten slotte kan ook nog bepaalde eisen stellen met betrekking tot vormgeving of teksten. 
In alle gevallen geldt ook dat een tekst of vorm niet aanstootgevend mag zijn of provocerend mag overkomen. 

AMW Grafzerken:

  • Een ruim assortiment aan standaard grafstenen voor Rotterdam en omgeving.
  • Grote showroom in het midden van Nederland.
  • Met 25 jaar garantie op het grafwerk.
  • Grafstenen naar eigen ontwerp mogelijk.
  • Professionele begeleiding bij het kiezen van een grafsteen.
  • Kosteloze plaatsing van grafstenen in Rotterdam.
  • Onderhoud van grafstenen in Rotterdam.

Standaard grafwerk of eigen ontwerp

Aan de standaard grafwerken uit het enorme assortiment van AMW Grafzerken kunt u heel gemakkelijk een persoonlijke invulling geven. Naast het variëren met materiaal en de belettering kunt u persoonlijke details toevoegen. Zo kan een bijzonder voorwerp in brons worden gegoten, een (kinder)tekening in steen of koper worden geëtst, een speciaal motief of symbool in hout worden gesneden of een foto in emaille worden gebrand. AMW Grafzerken geeft u graag tips en adviezen bij het personaliseren van het grafwerk. 
Ook is het mogelijk een schets van een eigen idee te maken. AMW Grafzerken kan deze schets – in samenspraak met u – uitwerken en het ontwerp uitvoeren.  

Veelgebruikte materialen voor grafstenen in Rotterdam

Van oudsher worden grafstenen vooral van natuursteen gemaakt. Voorbeelden zijn arduin – ook we Belgische kalksteen genoemd –, graniet, basalt en diabaas. Omdat marmer ‘versuikert’, wordt dit niet veel gebruikt voor grafstenen in Rotterdam. Dit versuikeren is een erosieproces waardoor de zachtere delen langzaam maar zeker uit het marmer verdwijnt en er een korrelige structuur ontstaat. Hierdoor kan een tekst onleesbaar worden. 
Tegenwoordig worden er steeds meer andere duurzame materialen gebruikt, al dan niet in combinatie met natuursteen. Glas, metaal – zoals koper, brons of roestvast staal – en hout worden meer en meer gebruikt voor grafstenen in Rotterdam.

Wat zeggen mensen over A.M.W. Grafzerken:
Wij zijn erg blij met de fantastische uitvoering van het grafmonument. Het grafmonument is geplaatst op de begraafplaats in Haarlem naar volle tevredenheid. Een prettig ontvangst in de showroom van Aart Mosbrgen. Al met al een zeer goed en vertrouwd adres om klant te zijn. Zeker een autoritje waard om van Haarlem naar Scherpenzeel te gaan. Super!!! Kwaliteit voor een zeer schappelijke prijs.