033-2864650

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

AMW Grafzerken is van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Grafstenen

Wij hebben een breed assortiment grafstenen

Grafstenen - de rechtopstaande stenen die een graf markeren - worden nog maar betrekkelijk kort gebruikt. In vroeger tijden begroef men de overledenen in een kerk. Een dekplaat sloot het graf af en diende tevens als vloer van de kerk. Na het verbod van 1830 om nog langer mensen in kerken te begraven, werden de doden buiten - meestal rond de kerk, op het kerkhof - begraven. Gewoontegetrouw werden de graven nog afgedekt met een deksteen - de grafzerk - maar na verloop van tijd werd dit niet meer zo nodig gevonden en zette men de steen rechtop. Overigens is het ook mogelijk dat graven zowel voorzien zijn van grafzerken als van grafstenen.

Persoonlijke grafstenen

Grafstenen zijn enerzijds bedoeld als markeringen voor een graf en anderzijds zijn het uitingsvormen van respect en genegenheid, bedoeld om de overledene op passende en persoonlijke wijze te gedenken. In de Nederlandse cultuur komt het daarom steeds vaker voor dat de nabestaanden kiezen voor unieke, persoonlijke grafstenen. Bovendien laat de Nederlandse wet- en regelgeving veel vrijheid met betrekking tot de uitvoering van grafwerk. De medewerkers van A.M.W. Grafzerken helpen u graag bij het personaliseren van de grafzerk.

Mogelijke materialen van een grafmonument
Hoewel natuursteen nog altijd het meest gebruikte materiaal voor een grafmonument is, raken andere materialen steeds meer in opkomst. Ook combinaties van natuursteen met andere materialen komt steeds vaker voor. Metalen - zoals (rood) koper, zink, brons en roestvast staal - zijn bij uitstek geschikt om persoonlijke decoraties van te maken en ze aan te brengen op een basis van natuursteen. In feite is elk duurzaam materiaal - of combinaties ervan - geschikt voor het vervaardigen van grafstenen. U kunt hierbij denken aan bepaalde soorten hardhout, glas en metaal. De specialisten van A.M.W. Grafzerken weten precies welke materialen geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat en hoe ze het best verwerkt kunnen worden.

Het traject van vervaardigen tot plaatsen
A.M.W. Grafzerken verzorgt - waar nodig of gewenst in samenspraak met u - het gehele traject van het vervaardigen tot het plaatsen van de grafsteen: het bepalen van de juiste maatvoering, het gewenste materiaal en de materiaaldikte, de benodigde fundering, het aanbrengen van de tekst, het aanvragen van de vergunning en tot slot het plaatsen. De medewerkers van A.M.W. Grafzerken zijn speciaal opgeleid voor het deskundig plaatsen van grafstenen en zij werken daarbij met de meest hoogwaardige en gekwalificeerde apparatuur.

Wat zeggen mensen over A.M.W. Grafzerken:
Beste Aart,

Erg bedankt voor de mooie gedenksteen voor mijn vader. Wij hebben de contacten en de manier waarop het allemaal geregeld is als erg prettig ervaren.

Met vriendelijke groet,
Fam. Velthuizen